“NIH: mogelijke antilichaam benadering voor MDR Klebsiella longontsteking”

“Onderzoekers ontwikkelen een veelbelovend alternatief voor antibioticumbehandeling voor infecties veroorzaakt door Klebsiella pneumoniae-bacteriën die resistent zijn tegen carbapenem antibiotica. De benadering gebruikt antilichamen om het K. pneumoniae beschermende capsulepolysaccharide aan te vallen. Hierdoor kunnen de cellen van het immuunsysteem, die neutrophils worden genoemd, de bacteriën aanvallen en doden. In een vroeg stadium werd in vitro onderzoek uitgevoerd door wetenschappers van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases’ (NIAID) Rocky Mountain Laboratories en de New Jersey Medical School-Rutgers University.

Klebsiella-bacteriën veroorzaken ongeveer 10 procent van alle ziekenhuisinfecties in de Verenigde Staten. Een carbapenembestendige K. pneumoniae stam, bekend als multilocus sequentie type 258 (ST258) is één van de antibiotica-resistente organismen die door de Centers for Disease Control and Prevention als een urgente bedreiging worden bestempeld. ST258 is bijzonder zorgwekkend omdat het resistent is tegen de meeste antibiotica. Het is een belangrijke oorzaak van mortaliteit onder mensen met bloedbaaninfecties.

De onderzoekers bepaalden eerst dat het bacteriële kapsel neutrofielen van het immuunsysteem verhindert om ST258 op te nemen en te doden. Vervolgens haalden ze het kapsel uit de twee meest voorkomende capsuletypen van ST258 en gebruikten ze om antilichamen te genereren bij konijnen. In celcultuur-experimenten vonden ze dat één van de antilichamen het vermogen van neutrofielen om bacteriën op te nemen en te doden verhoogde. Deze resultaten zijn een ,,bewijs van concept” voor een potentiële benadering van de immunotherapie voor behandeling van multidrug – bestand infecties van de longontsteking van K., schrijven de auteurs.”

Bron: Infection Control Today

Back


What is going on with AMR?
Stay tuned with remarkable global AMR news and developments!
WordPress PopUp Plugin