“Nieuwe gegevens in CDC-toolkaarten: vooruitgang in elke Amerikaanse staat”

“De US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben nieuwe gegevens vrijgegeven in de Antibiotic Resistance (AR) Investment Map. Deze laten in de meeste staten een eerste vooruitgang zien bij de bestrijding van AMR. De AR Investment Map bevat meer dan 170 door de staat gerapporteerde successen, zoals het snel identificeren en het inperken van zeldzame en resistente bacteriën om gemeenschappen te beschermen. Elke staat rapporteerde meerdere successen.

De rapportages zijn de eerste over de vooruitgang na het eerste jaar van investeringen van het Congres in het Antibiotic Resistance Solutions Initiative van CDC. De AR Investment Map toont de AR-activiteiten van CDC in te printen staats- en stadsspecifieke factsheets. deze geven een uitgebreid beeld van de middelen van CDC om Amerikanen te beschermen tegen antibioticaresistente infecties.

Antibioticaresistentie komt voor wanneer bacteriën niet langer reageren op de medicijnen die zijn ontworpen om ze te bestrijden. Sommige ziektekiemen zijn al resistent geworden tegen alle beschikbare antibiotica, waardoor sommige volledig onbehandelbaar zijn. “Antibioticaresistentie heeft de potentie om alle Amerikanen in elke fase van het leven te beïnvloeden”, zegt CDC-directeur Brenda Fitzgerald, MD. “Deze interactieve kaart toont het werk aan de frontlinie van elke staat en de betrokkenheid van CDC om mensen te beschermen tegen resistente infecties .”

In het fiscale jaar 2016 heeft CDC investeringen gedaan in alle 50 staten, zes grote steden en Puerto Rico om expertise op het gebied van laboratorium en epidemiologie te vergroten en innovaties op het gebied van de volksgezondheid te ontwikkelen om antibioticaresistentie in gezondheidszorgomgevingen, voeding en gemeenschappen te bestrijden. Deze investeringen hebben staten zoals Oklahoma en Connecticut geholpen om elk een enkel geval van Candida auris, een multidrug-resistente schimmel die dodelijke infecties kan veroorzaken, te identificeren en in te perken.”

Bron: US CDC

Back


What is going on with AMR?
Stay tuned with remarkable global AMR news and developments!
Popup Plugin