De kop is er af!

Donderdag 23 november is de cursus Microbiële Resistentie van start gegaan. Met deelnemers uit onder meer retail,  zuivel/voedingsmiddelenindustrie en de onderzoekswereld hebben we het speelveld voor de resistentieproblematiek afgebakend. Hoe? Door uiteen te zetten en met elkaar te bespreken wat nu eigenlijk die micro-organismen zijn die resistent kunnen worden. Waar hebben we het over als we over bacteriën, virussen, schimmels, gisten en parasieten praten? Wat zijn het, waar komen ze voor, hoe houden we ze in toom en wat gebeurt er als dat niet lukt.

Geef u nu op voor de volgende module ‘Antibiotica’

In onze volgende bijeenkomst op donderdag 30 november gaan we in op antibiotica en alternatieve behandelwijzen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus geef u snel op als u wilt weten hoe antibiotica werken, hoe ze ontwikkeld worden en wat voor alternatieven er zijn. Meer informatie vindt u op deze site. U kunt zich ook direct opgeven.

In deze blog kunt u verder dagelijks de groei van bacteriën volgen. Tijdens de eerste module hebben verschillende deelnemers hun vingerafdruk gemaakt op een Petrischaal met agar. Daar zullen bacterien en andere microorganismen op gaan groeien. We brengen die groei in beeld door elke dag een of foto’s te plaatsen. Vandaag de eerste van de gemaakte platen:

Naar ander nieuws

Back


What is going on with AMR?
Stay tuned with remarkable global AMR news and developments!
Popup Plugin