“IC-patiënten hebben meer bescherming nodig tegen Superbugs”

“Een internationale coalitie van deskundigen op het gebied van intensieve zorg en besmettelijke ziekten heeft een verklaring gepubliceerd waarin wordt opgeroepen tot meer bewustzijn en actie onder beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om de ontwikkeling van antimicrobiële resistentie (AMR) bij patiënten op intensive care-eenheden (ICU’s) te verminderen.

Hoewel AMR in het algemeen verwijst naar de bacteriële, virale en schimmelpathogenen die resistentie tegen antibiotica, antivirale middelen en antischimmelmiddelen hebben ontwikkeld, is het aanpakken van de toenemende resistentie bij bacteriën een noodzaak voor de volksgezondheid over de hele wereld geworden. Infecties door resistente bacteriën dreigen jaren van wereldwijde vorderingen op het gebied van de volksgezondheid ongedaan te maken .De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) merkt op dat wereldwijd 480.000 mensen multiresistente tuberculose ontwikkelen, dat de strijd tegen hiv en malaria beïnvloedt. Patiënten met antibiotica-resistente infecties ervaren een langer verblijf in het ziekenhuis en hebben hogere medische kosten en een verhoogd risico op sterfte.

In september 2017 bracht de WHO een rapport naar voren dat waarschuwt dat de wereld bijna geen antibiotica meer heeft vanwege de groeiende bacteriële resistentie en het gebrek aan nieuwe antibiotica die worden ontwikkeld.”

Bron: ContagionLive

Meer weten over AMR? Download flyer ‘AMR in één dag’_25 jan 2018

Back


What is going on with AMR?
Stay tuned with remarkable global AMR news and developments!
Popup Plugin