“Europees rapport: XDR gonorroe bedreigt toekomstige behandeling”

“Europese gezondheidsambtenaren waarschuwen dat drie onlangs gemelde gevallen van extensief drugresistente (XDR) gonnoroea wijzen op een nieuwe globale dreiging en behoefte aan actie om de laatste resterende efficiënte behandeling voor de besmetting te bewaren.

In een snelle risicobeoordeling die gisteren werd gepubliceerd, zei het Europees Centrum voor Ziektepreventie en Controle (ECDC) de drie gevallen van XDR Neisseria gonnoroea die in het Verenigd Koninkrijk en Australië werden gemeld de eerste globale gerapporteerde gevallen van gonnoroea met resistentie tegen ceftriaxone en hoge resistentie tegen azithromycin nu ook samengaan met weerstand tegen verscheidene andere antibiotica. De dubbele therapie van ceftriaxone en azithromycin is de geadviseerde eerstelijnsbehandeling voor gonnoroea, die resistentie tegen de meeste andere antibiotica heeft ontwikkeld.

“Deze gebeurtenissen geven aanleiding tot grote bezorgdheid, gezien het gebrek aan alternatieve behandelingen voor gonorroe”, schreven de auteurs van het rapport.

Bron: CIDRAP

Back


What is going on with AMR?
Stay tuned with remarkable global AMR news and developments!

Keep me informed