“Eerste sterfte bij met een romaine verband houdende E.coli-epidemie”

“In een update over een uitbraak van Escherichia coli O157:H7 in verband met Romeinse sla vandaag, rapporteerden de US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) het eerste sterfgeval, samen met 23 meer zieken uit 10 staten, waardoor het totale aantal mensen dat ziek werd in de uitbraak op 121 komt.

De federale gezondheidsambtenaren onderzoeken nog precies waar en hoe de romaine met de bacteriën werd vervuild, aangezien het bereik van de uitbraak verder uitbreidt en inmiddels de helft van de mensen heeft gehospitaliseerd.

De dood die werd gemeld is een een inwoner van Californië. Vorige week zei CDC een hoger dan gebruikelijk aantal ziekenhuisopnames in de uitbarsting te zien. Ambtenaren zeiden dat dit een patroon is dat in het verleden met uitbarstingen werd gezien bij E coli stammen die Shiga toxinestype 2 (STX2) produceren.

Tot dusver zijn 52 mensen gehospitaliseerd, waarvan 14 met hemolytisch uremisch syndroom, een potentieel fatale niercomplicatie.

Drie andere staten – Kentucky, Massachusetts, en Utah- hebben hun eerste gevallen in de uitbarsting gemeld waarmee het aantal beïnvloede staten nu 25 bedraagt.

Bron: CIDRAP

 

 

Back


What is going on with AMR?
Stay tuned with remarkable global AMR news and developments!
Popup Plugin