“Cijfers tonen ‘panresistente’ infecties”

“In Engeland zijn inmiddels 36 patiënten met onbehandelbare superbugs geïdentificeerd aldus nieuwe cijfers die door The Telegraph news zijn verkregen.

De Public Health England (PHE) registreerde 36 gevallen van panresistentie-infecties tussen april 2013 en februari 2018, waaronder de patiënt die in Zuidoost-Azië “supergonorroe” had opgelopen en resistent was tegen de twee meest gebruikte antibiotica.

PHE definieert een pan-resistente besmetting als bacteriën bestand tegen elk antibioticum dat het als deel van zijn standaard antibiotische paneel testte. In de praktijk betekent dit dat de infectie resistent is tegen alle veelgebruikte antibiotica.

De cijfers zijn naar voren gekomen terwijl Lord O’Neill, de vroegere bankier van Goldman Sachs die een door de regering opgedragen overzicht in superbugs leidde, hooggeplaatste ministers een gebrek aan leiding hierover verwijt.

Lord O’Neill, voormalig handelssecretaris  in de UK, zei dat premier Theresia May de kwestie had laten vervagen en dat de beloofde acties niet waren nagekomen.

Bron: The Telegraph News

Back


What is going on with AMR?
Stay tuned with remarkable global AMR news and developments!

Keep me informed