“CARB-X: funding TALIS voor ontwikkelen snelle testen chlamydia en gonnoroe”.

“CARB-X kent Talis Biomedical Corporation (Park Menlo, CA, USA) tot $4.4 miljoen toe, met de mogelijkheid van $4.2 miljoen op basis van de verwezenlijking van projectmijlpalen, om de ontwikkeling van het moleculaire merker systeem van het bedrijf te ondersteunen dat diagnose en behandeling van chlamydia en gonnoroe, met inbegrip van resistente besmettingen zou versnellen.

“Het project van Talis Biomedical kan de manier waarop gonnoroe wordt gediagnostiseerd en behandeld versnellen en verbeteren. De drugresistente gonnoroe vertegenwoordigt een belangrijk wereldwijd volksgezondheidsprobleem, dat miljoenen mensen beïnvloedt die vaak met chlamydia mede worden besmet. Dit aldus Kevin Outterson, Uitvoerend Directeur van CARB-X. “De wereld heeft dringend nieuwe diagnostica, antibiotica en andere producten nodig om ons te beschermen tegen drugresistente bacteriën. De projecten in de CARB-X-portefeuille Powered bevinden zich in een vroeg ontwikkelingsstadium, maar als ze succesvol zijn, bieden ze een groot potentieel in de strijd tegen drugresistente bacteriën.

“De steun van CARB-X biedt Talis een buitengewone kans om snelle pathogeenidentificatie en fenotypische anti-microbiële gevoeligheidstesten naar het punt van zorg te brengen,” zei Brian Coe, Chief Executive Officer van Talis. “,,Naast identificatie en gevoeligheidstesten voor chlamydia en gonnoroe, is onze bedoeling op dit onderzoek voort te bouwen om een breed menu van testen voor zorgaanbieders rond de wereld te leveren.

Bron: Carb-X persbericht

 

Back


What is going on with AMR?
Stay tuned with remarkable global AMR news and developments!

Keep me informed